En app-bruger: “Det er mit liv, du taler om!”

Lige over midnat tikker der en besked ind på  messenger. Den er fra en kvinde, der fornyligt har købt  appen Psykologens Værktøjskasse.

Nu har hun lyttet til historien, der hedder Den røde snurretop og fortæller begejstret om sin oplevelse.

"🌺 Jeg har ligget og lyttet til “Den røde snurretop”. En meget rørende oplevelse. Det er mit liv, du taler om!

Om at have balanceret med alt for meget alt for længe med diabetes1 næsten hele livet, mistet ægtefælle med demenssygdom i mange år, forgæves forsøgt samtidig at passe fuldtidsjob, se hele molevitten vælte, været igennem kommunens jobafklaring, fornylig fået tilkendt førtidspension, og nu forsøge at finde ro i læ af “det store egetræ” og “mening” med ptsd’en og udbrændtheden, der nu tillige er følgesvende.🍀💚."

Helene Ege Larsen, Fredericia

(Indlægget er anonymiseret)

Jeg er meget taknemmelig for at mine historier kan give mennesker sådan en oplevelse af at blive hørt og forstået. Det varmer mig.  At nogen gør sig den ulejlighed at dele deres erfaringer med mig er en stor gave.   🙂

 

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Fyret efter lang tids sygemelding? – genfind håbet

Har du  altid været vant til at klare dig selv?

Måske har du før din sygemelding været et aktivt og engageret menneske på dit arbejde og i det hele taget. Så kan det være svært at forestille sig et liv uden for arbejdsmarkedet.

Hvis du hele dit liv har været stærk og god til at klare svære udfordringer, er du sikkert vant til at være handlekraftig og tage hånd om dit liv. Men hvad så nu?

Er du blevet en “klient”?

Hvis du er sygemeldt har du formodentligt  oplevet at kommunens Jobcenter sender dig breve angående dagpenge og mødepligt, og beder dig udtale dig om, hvornår du er rask. Det kan være en temmelig belastende oplevelse at blive opfattet som en klient.

En case – kvinde med mareridt

Jeg havde på et tidspunkt samtaler med en kvinde, der var i en lignende situation. Hun havde dette tilbagevendende mareridt:  Hun er på dybt vand, og hver gang hun stikker hovedet op, kommer en hånd og presser hende ned. Kvinden føler sig hjælpeløs og er bange for at drukne, at dø. Heldigvis får hun hjælp til at genfinde håbet. Det kan du også få.  Historien “Livets Flod” giver kvinden mod til at betragte sin livssituation på en ny måde. Hun begynder at forestille sig et liv udenfor arbejdsmarkedet, hvor hun kan værdsætte selvindsigt og fordybelse.

flod

Kender du din styrke?

I stedet for at se dig selv som svag på grund af din sygdom, er det hensigtsmæssigt at du ser dig selv som stærk på en anderledes og ny måde. Måske kender du slet ikke sin nye styrke endnu, men skal først til at lede efter den. Her kan du få hjælp i Appen “Psykologens Værktøjskasse.”

Fortællinger kan åbne døre

Fortællingerne skaber os. Fortællingerne forandrer os. Gendigtninger af vores liv kan åbne nye døre – måske til et liv med helt nye facetter, muligheder og håb. Du er selv velkommen til at downloade appen og lytte til “Livets Flod.”

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue