Har en kamæleon selvværd? – Har du?

En kamæleon? Selvværd?

Hvad Søren snakker jeg om? tænker du måske. Og ja, jeg er polemisk, men det er ikke helt hen i vejret.

En kamæleon har ikke selvværd, dens hjerne er slet ikke avanceret nok til den slags. Men har du? Eller er du mere som en kamæleon, der ændrer sit ydre efter omgivelserne?

Måske er du så dygtig til at tilpasse dig at du slet ikke kan mærke dig selv længere. Det kan ende med at du slet ikke selv har nogle interesser, ønsker eller noget man du lyst til.

Hvis du kan genkende det billede, jeg tegner, kan du have brug for at blive mere sikker på dig selv. Brug for at tro på, at du er noget værd, netop sådan som du er.

Fedtet hår og gammelt tøj

Selvværd er at vide at man er god nok som man er, uanset udseende, tøj, præstationer eller mangel på samme. Populært sagt har man et højt selvværd når man kan lide sig selv med fedtet hår og gammelt tøj. Eller selvom man siger nej, laver fejl eller er ked af det.

Det kan være relevant med nogle øvelser, hvor man bliver trænet i at mærke, hvem man er, uafhængigt af ens omgivelsers vurderinger af en. Jeg har lavet en række værktøjer, som man kan bruge til at træne derhjemme. Hvis du tror du har et lavt selvværd så kan jeg anbefale dig at starte med at lytte til historien om “Kamæleonen Claudia”

Historien om Kamæleonen Claudia kan hjælpe dig med at blive mere opmærksom på, hvem du selv er.  Du kan også bruge øvelsen Beskyt dig selv med skildpadden, kan du blive bedre til at mærke, hvad du vil sige ja og hvad du vil sige nej til.

Du finder øvelserne i min APP: Psykologens Værktøjskasse, som du kan downloade gratis og kigge nærmere på inden du køber noget. Der er også to gratis øvelser.

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

Læs mere om APPen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *