GUIDE TIL SELVHJÆLP

 Jeg har gjort en lang række af mine værktøjer tilgængelige for dig i en app, der hedder “Psykologens værktøjskasse.”

Appen guider dig trin for trin. Du får hjælp til at arbejde med alt fra stress, angst, lavt selvværd, sorg, kronisk smerte, vold, overgreb og mobning.

KAN MAN DØ AF STRESS?

Ja, desværre
Stress er blevet et dagligdags ord og det lyder jo ikke så farligt. Men desværre kan det være meget farligt. Så hvis du har svært ved at finde ro, svært ved at koncentrere dig om en samtale og svært ved at sove, er der grund til at stoppe op og tænke sig grundigt om.

psykologens værktøjskasse

Hvorfor er det farligt?

Kroppen kan sagtens holde til at være stresset i kortere perioder, faktisk kan man ligefrem blive lidt “høj” af det. Til gengæld er det direkte usundt at være stresset i længere perioder. Hjernen kan simpelthen ikke holde til det. På et tidspunkt tager den skade og det begynder at gå ud over din hukommelse og din evne til at være fokuseret. Det kan også være kroppen, der siger fra ved at “lægge dig ned” med urimeligt høj puls eller blodtryk. Begge dele er klart din krops måde at råbe vagt i gevær og hvis du har dit liv kært, så bør du lytte til den. Desværre har jeg oplevet mennesker, der ikke nåede at stoppe op, før det var for sent.

Hvad kan du gøre for at skrue ned for din stress?

Hvis du har på fornemmelsen at du lider af stress, handler det om hurtigst muligt at få skruet ned for tempoet i dit liv. Næsten alle historier og øvelser i “Mindfulness og hypnose. Psykologens værktøjskasse” – appen hjælper imod stress.

Du skal have fat i din indre ro, og det kan gøres på mange måder, som fx med værktøjet “Opdagelsesrejsen”, der tager din opmærksomhed med på en rejse ud i verden og ind i dig selv. Du kan også bruge en af de mange andre værktøjer, som fx “Lænestolen” og “Lommelygten”. Det kan være nødvendigt med en sygemelding i en periode og du kan have behov for at leve dit liv med mindre fokus på at præstere og mere på at være.

Til det formål kan du få støtte af Historien om “Livets flod”. Historierne kan købes for 25 kr. pr. styk eller du kan få dem for under det halve, hvis du køber alle øvelserne og historierne på en gang.

psykologens værktøjskasse

HAMRER DIT HJERTE ALT FOR HÅRDT?

  • Har du svært ved at finde ro?
  • Glemmer du, hvad du lige har talt om?
  • Græder du eller skælder ud uden grund?
  • Er du irritabel eller indesluttet?

Noget kan tyde på at du har stress

Hvis du har været stresset i længere tid, kan det ende med at du bliver mindre social og direkte fraværende overfor andre mennesker. Så er det ved at være alvorligt, og det er vigtigt at du får trykket på bremsen.

Det er farligt at være stresset i længere tid og du bliver nødt til at gøre noget. Du har brug for at få ro på.
Hvis du er interesseret er der hjælp at hente i mine Mindfulness og hypnose – øvelser.

Lær at slappe af

Det lyder så let, men din krop kan desværre have glemt hvordan den slapper af og så skal den lære det igen.

Det kan den! Det lover jeg dig. Du kan starte med øvelser som “Lænestolen” og “Lommelygten”. Begge øvelser guider på forskellig vis til en mere afstresset tilstand. Jo flere gange du lytter til øvelserne, jo bedre virker det.

Fokuser din opmærksomhed

Hvis du i lang tid har haft alt for travlt eller været meget bekymret er der risiko for at du har ladet dine tanker styre rundt med dig. Jeg vil anbefale dig at begynde at lytte til “Lommelygten”, der træner dig i at styre dine tanker og rette fokus på det, der er godt for dig i stedet for det, der bekymrer.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ
MINDFULNESS OG HYPNOSE?

Fokus indad

Mindfulness er et nyt ord for en gammel meditativ praksis, der handler om at rette sit fokus indad og acceptere, det der er. Åbne sig for det, kunne man også sige. Hypnose handler også om at rette sit fokus indad. Forskellen er at man mere aktivt arbejder med sig selv i hypnose. Man har en plan om hvor man vil hen – fx vil man gerne være mere afslappet, eller tro mere på sig selv, og så arbejder man mentalt i den retning.

 

Indirekte og direkte

I min app kan man vælge mellem at en mere indirekte påvirkning af sindet ved at lytte til historier eller en mere målrettet mentaltræning med selvhypnose. Begge dele har stor effekt. Historierne opdager man ofte først effekten af efter at have lyttet til dem i en længere periode.

Hypnose – stol på dig selv

Nej, men man giver sig selv lov til at stole på sig selv. Man lader sin fantasi råde og fordyber sig i, hvad man kan mærke i kroppen og ikke så meget i, hvad man tænker. Vi har lært i skolen at registrere vores tanker, men er knapt så gode til at registrere, hvordan vores krop har det. Bortset fra når den gør ondt.

Visualisering

Hypnose- og mentaltræningsværktøjerne er en slags visualiseringsøvelser, hvor du kan lære at arbejde med de vanskeligheder du har på grund af stress, sorg, smerte eller angst. De helende historier – eller mindfulde historier, som jeg også kalder dem – kan også få dig til at visualisere eller på andre måder få fat i ressourcer, som hidtil har ligget hen i det ubeviste.

Leg og fantasi

Har du mod til at lege og fantasere – så er du sikker på gevinst.

SKRU NED FOR STRESS

Skru ned for angst og uro er et eksempel på, hvordan man kan manipulere sig selv i en positiv retning.

Stressramte har behov for ro

Stressramte har brug for ro. Og jo mere man arbejder med at skrue uroen ned til mere og mere ro, jo bedre bliver man til det. Man kommer til at kende til fornemmelsen af ro i kroppen og derfor får kroppen lettere ved at finde tilbage til denne fornemmelse.

 

Hvad gør hypnosen?

  • Øger koncentrationsevnen
  • Skærper fokus
  • Skaber grobund for nytænkning
  • Giver bedre adgang til ikke-bevidste tanker og forestillinger
  • Forbedrer adgangen til følelser og kropsfornemmelser

ET NYT LIV UDEN VOLD

Alt for mange parforhold er præget af overvågning og trusler under overfladen

Du fortjener at være tryg

Livet kan sagtens se pænt ud på overfladen men dække over et forhold, hvor den ene part kontrollerer eller direkte truer den anden. Måske lever du i sådan et forhold og har vænnet dig til at blive talt til på en nedladende eller truende måde? Mange kvinder lever i et forhold med psykisk eller fysisk vold, og ofte bilder de sig ind at “det ikke er så slemt”. Men det er slemt at gå og frygte for næste vredesudbrud.

Du fortjener som alle andre at leve i et trygt forhold. Det er ikke meningen at man skal gå og være bange for at gøre sin partner vred, Hvis du gør det risikerer du at bøje hovedet så meget at du til sidst næsten har glemt hvad du selv mener og hvem du egentlig er.

“Det magiske tæppe” kan hjælpe dig når du er til forældremøder eller i andre situationer, hvor du skal kunne klare at være sammen med din tidligere ægtefælle. Mange har trænet med “Det magiske tæppe” og efterhånden lært sig at lave et mentalt skjold, der beskytter dem i pressede situationer.

LÆR AT BESKYTTE DIG SELV

En kvinde, der netop er flyttet fra sin mand, lærer at beskytte sig selv ved at lytte til historien om “Englebarnet”, Hun føler sig så ramt af historien at hun tager den li små bidder ved at spole frem til slutningen, som handler om at sige fra.

Efterhånden får hun behov for at forstå de svære år hun har været igennem, og hun begynder derfor at lytte til hele historien. Den giver hende en voksende forståelse af af sin egen værdi og en tro på sin evne til at klare sig selv. Hun lytter til historien næsten hver dag og kombinerer det med at lytte til “Det magiske tæppe.”. Hvis du er interesseret kan du læse mere om hvordan du får adgang til øvelserne her.

Den samme kvinde har i lang tid oplevet en mangel på lyst og energi. Hun fortæller mig begejstret at da hun hører “Skovmennesket og det store kattedyr” kan hun næsten ikke sidde stille af bare trang til at komme igang med hendes elskede hobby, som længe har ligget stille.

Hun har hørt historien mange gange og hver gang har den samme effekt på hende og hun glæder sig til over det.

Udtalelser

“Givende og hjertevarm App”

En glæde! Mindfulness og hypnose App på dansk. Denne har jeg savnet, både til eget brug samt til anbefaling i min dagligdag på klinikken.
Tak til Lotte Lykke Frederiksen, – autoriseret psykolog og specialist i klinisk psykologi og psykoterapi, som har udviklet denne brugervenlige, givende og hjertevarme App.”

Fysioterapeut Mette Grefstad

"Spot on"

Wow. Spot on! Det må jeg prøve!

Marie Rasmussen

"Jeg anbefaler til alle"

Når jeg har migræne, hjælper dine historier og værktøjer mig. Jeg anbefaler til alle, jeg kender"

Karin Hasling

“En unik terapi app”

"Oplever du, at der er ting, der bliver ved med at dræne dig for energi og gøre dig modløs? Oplever du sorg, stress, eller uro? Står du i en livssituation, der er svær at håndtere rationelt? Så kan denne app netop være det redskab du søger.

Nøgleordet er helende historier.

Formålet med at lytte til app’ens historier og øvelser er at hjælpe dig med at bearbejde svære eller ubehagelige tanker og følelser og derigennem styrke selvværd, selvfølelse og selvforståelse. En unik terapi app med karakteristiske farverige illustrationer.”

Psykolog Silas Risbjerg Terkelsen

“Det er som om jeg nu forstår mig selv bedre … og intet kan knække mig”

“Jeg har lyst til at skrive til dig og sige tusinde tak for de smukke og helende historier i din app. Jeg har været nede med stress og angst i det sidste halve år og er stille og rolig på vej op igen. Dine historier har hjulpet mig til at få grædt ud og mærke mine følelser igen. Især “Den ukuelige plante” har rørt mig dybt og der sker noget hver gang jeg hører den.

Det er som om at jeg nu forstår mig selv bedre og kan se mig selv i et andet lys, .. jeg er begyndt at få en følelse af “intet kan knække mig ” sådan virkelig helt nede maven. Og undervejs i historien oplever jeg lige præcis det jeg skal opleve, som om den var fortalt direkte til mig. At der er en anden vej til mig og min personlighed end den jeg har været på længe. En friere vej hvor der mere plads til mig og hvor jeg kan udnytte mit potentiale fuldt ud. I vejkanten sammen med de andre frie planter og ukrudt ..  din stemme har jeg efterhånden taget til mig som ren omsorg og moderlighed. Tusind tak.”

Mand på 44 år, der har været nede med stress og angst